bgonair.bgРадев не го играе президент, оцени предшественикът му Противопоставяне между демократи

...
bgonair.bgРадев не го играе президент, оцени предшественикът му Противопоставяне между демократи
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев не го играе президент

bgonair.bg

" Радев не го играе  президент ", оцени предшественикът му Противопоставяне сред демократи и популисти - подобен конфликт ще забележим и през 2021 година.

На фона на интернационалната не непоклатимост  България стои добре. Кредитният рейтинг стигна до равнища, каквито в никакъв случай не сме очаквали, има доста нови заводи. Двата нови избора затвърдиха водещата роля на  ГЕРБ ".



Това каза  президент ът (2012 - 2017 г.)  Росен Плевнелиев , който бе посетител в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него  държавно управление то е устойчиво и през 2020 година ни чака доста работа по модернизацията на страната.

" Сигурен съм, че  Борисов  със своя политически хъс да остане в историята, ще направи всичко допустимо това  държавно управление  да остане до дъно. В Народното събрание няма революционни предпоставки ", сподели още  Росен Плевнелиев .

По мнението му  непоклатимост та ще ни докара до регулярни избори през март 2021 година.

" Радев не го играе  президент . Държавният глава не съблюдава Конституцията, отхвърля да бъде обединител, институционален балансьор. Държавният глава би трябвало да е знак на мъдрост, човек, който построява мостове. Радев сочи към  държавно управление то, към Народно събрание - един малък популист - по метода, по който работи. Моята прогноза е, че той няма да желае да има втори мандат. Той желае да вземе властта ", съобщи бившият  държавен глава .

По думите му Радев се заиграва с " Демократична България ".

" Ако президентът искаше да направи смяна за избора на основен прокурор, той можеше да работи по напълно различен метод. Радев игра като част от системата. Има къде да се пипне Конституцията и тя да се усъвършенства. Подходът би трябвало да е тъкмо противоположният на този, по който действа  президент ът Радев ", разяснява Плевнелиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Toй счита, че може да се намерения в 2 посоки за промени с Конституцията.

" Едното е обвързвано с функционалността на вице президент а. Това е една служба, която я няма във всяка от другите демократични страни. Важно е да осмислим ролята на президента като обединител ", сподели още  Росен Плевнелиев .

Той разяснява и тематиката за потребността от промени Националната следствена работа.

" Гордея се, че помогнах най-сетне да облечем всички служби със закони. Ако не работят разпоредбите в  НСО , дано се зададат съответните въпроси. Моята брачна половинка и децата ми не са стъпили в кола на  НСО , когато аз бях  държавен глава . Трябва да се види какъв риск има при първата дама през днешния ден, с цел да я пази  НСО ", безапелационен бе Плевнелиев.

Според него би било огромна неточност, в случай че се допусне политическите партии да финансират  НСО .

" Трябва да се премисли и ролята на служебното  държавно управление . В момента се получава по този начин, че президентът прави едно служебно  държавно управление  за 2-3 месеца ", предложи Плевнелиев.

Президент ът изрече мнение и за годишното слово на Ахмед Доган.

" Мен ме впечатли оценката, че демокрацията у нас е неработеща. Нещо, с което аз не мога да се съглася. Това е може би създаване на мостове към някаква популистка групировка. Поставихме фундаментите на българската народна власт, в този момент би трябвало да подобряваме ", обясни  Росен Плевнелиев .

Той сподели, че не чака оставка на министър-председателя или парламентарна рецесия.

" Борисов  има политически инстинкт и доста бързо разчиства, когато има проблем. Промени сигурно ще има. Еврозоната е огромната стратегическа цел за България през 2020 година Влизането ни в Еврозоната е ново равнище в консолидираното ни в Европейски Съюз. Очаквам нови вложения и нови заводи ", предвижда Плевнелиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР